få et par ordentlige nye sommerdæk

få et par ordentlige nye sommerdæk

Der er mange løsninger når det kommer til dæk. Man kommer ikke udenom, selv det kan være besværligt, at dækkene skal skiftes en gang i mellem. Når sæsonerne skifter skal dækkene også skiftes, og man skal have enten vinter eller sommerdæk på bilen. Selvom det kan være træls og føles som penge ud af vinduet er det en vigtig investering at gøre sig, så man kan komme sikkert rundt i trafikken, uden at glide på sneglatte veje.

Der er flere måder folk skifter dæk på. Der er nogle der kører til et værksted, og betaler for at få dækkene skiftet, og så er der nogen der køber fire dæk selv, og skifter dækkene når det er tid tila t få dem skiftet. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og der er nogle ting mans kal være opmærksom på, hvis man skifter selv. Disse ting kan du bliver klogere på næste afsnit.

Fordele og ulemper ved værksted og hjemmeskift

Den helt klare forskel på disse to ting er, at når man skifter dækkene derhjemme, så sparer man en masse tid ved at slippe for at køre frem og tilbage fra værkstedet og man kan skifte dækkene når man vil uden at skulle bestille tid. Derudover sparer man også en masse penge når man har dækkene selv og kan køre disse til de er slidt ned.

Når det så er sagt, så slipper man også for at ligge ude i kulden og skifte dæk om vinteren, og hvis man ikke har det rette værktøj kan det være besværligt. Man skal også være opmærksom på, at vinterdæk ikke holder evigt, så man skal være opmærksom på, om ens dæk er for slidt, inden man sætter dem på. Hvis der ikke er mere mønster på dækkene bør de skiftes. Hvis ikke de bliver skiftet, så er det faktisk farligere at køre på disse dæk end hvis man kørte på sommerdæk.

Slip for at købe nye dæk

Når du får skiftet dine dæk på et værksted slipper du også for at skulle købe nye dæk. Du får sat et par nye på, som er i god stand og kan holde hele sæsonen ud. Så om du skal vælge den ene eller den anden løsning kommer altså an på om du har kompetencerne og lysten til at skifte dæk selv, samt økonomien til at køre på værksted med din bil.