5 dansefilm du skal se

5 dansefilm du skal se

Dansefilm har i mange årtier været en populær filmtype, der bare har et eller andet fascinerende over sig når man ser de exceptionelt dygtige dansere give den gas. Listen over gode dansefilm er efterhånden bliver godt lang, men her er de absolut 5 bedste du skal se.

Dirty Dancing

På toppen af listen finder vi Dirty Dancing, som du nok har hørt om, og hvis du stadig ikke har fået set den så se at kom igang. Det er en film med flotte danse og masser af romantik.

 

Det er en dragende film med en romantisk fortælling om en pige der kommer på danseskole og har et særligt talent for det. Hun udvikler et romantisk forhold til læreren og det skaber et romantisk drama i filmen, der dog samtidig har danse af høj kvalitet.

Footloose

Footloose er ligesom Dirty Dancing en klassiker indenfor dansefilm. Der findens både en gammel version af filmen med Kevin bacon, men den er også blevet genindspillet i en ny udgave.

 

Den handler om en en rebelsk teenager der flytter til en lille by hvor dans og rockmusik er forbudt. Hans rebelske natur får byen på den anden ende, og inden de får set sig om er dans igen en del af kulturen i byen.

Saturday Night Fever

John Travolta har medvirker i flere dansefilm og musical film og Saturday Night Fever er en af dem. Det var nok den film der startede hele populariteten omkring dansefilm og året efter kom også Grease.

 

Den handler om en ung fyr der er fortvivlet over livet efter High School og derfor tager han på en mission i byen for at dominere dansegulvet på diskoteket. En film hvor højdepunkterne helt sikkert er dansescenerne.

Strictly Ballroom

Denne film handler ikke om andet end dansen og romantikken – kærligheden hertil. Det er en dansefilm med fokus på rigtig standard- og latindans, hvilket ikke mange af de andre film har. De handler mere om showdance, kreativ dans og moderne dans.

 

I filmen følger man en forstadsfar der er lykkelig, men keder sig og føler at der mangler noget i hans liv. Han begynder derfor til dans, men holder det hemmeligt for sin familie. Det er en stille og rolig film, med et lidt skørt plot, dog er den fantastisk hvis man kan lide dans og Richard Gere.

Step Up

Her er der tale om en dansefilmsserie der har fokus på moderne dans og den udvikling dansen på et tidspunkt tog. Den første film i serien hedder Step Up og handler om en ung gut der har talent for street dance, men hans småkriminelle liv giver ham samfundstjeneste på en skole. Her opdager en pige hans talent for dans og får ham på rette vej.

 

De efterfølgende film har endnu mere fokus på street dance, men er bestemt værd at se hvis man kan lide dansefilm.

 

Der kommer hele tiden nye dansefilm til og du kan holde dig opdateret med filmnyheder på filminspiration.dk der jævnligt udgiver nye artikler om film og hvilke nye film der forventes i fremtiden.