Seværdigheder i dejlige Odense

Seværdigheder i dejlige Odense

Odense – Danmarks tredje største by! Og hvilket fantastisk sted. Odense har alt, hvad en by bør indeholde. Masser af liv. Kultur. Kunst. Seværdigheder. Og ikke en mindst en spændende historie. Hvis du ikke helt ved, hvor du skal starte din tur rundt i Odense, så får du lige et lille overblik over, hvilke spændende seværdigheder i Odense, du kan opleve.

 

HC Andersens By

 

Når man taler om Odense, er det første mange tænker på forfatteren HC Andersen. Og det er der en god grund til. Der er nemlig ingen andre steder i verden, hvor du kommer tættere på ham og hans historie. end i Odense. Gør dig selv en tjeneste og træd i hans fodspor, når du bevæger dig rundt i det gamle Odense. Her kan du nemlig finde alle de ikoniske steder, som gav ham inspiration til mange af hans fantastiske eventyr. Du kan b.la. se hans gamle, gule barndomshjem, som i HC Andersen tid rummede helt op til fem forskellige familier.

 

Den fynske landsby

 

Hvis du gerne vil et en tur tilbage i tiden, kan du besøge den fynske landsby, som er et frilandsmuseum. Her bliver du bragt helt tilbage til 1800-tallet. Den fynske landsby er et bygningsmuseum, og her kan du altså få et indblik i, hvordan de forskellige bygninger så ud i gamle dage. Her er masser af forskellige udstillinger, så du kan også se, hvordan de gik klædt i den tid, og hvilke landbrugsredskaber de brugte

 

Odense Zoo

 

Hvis du har brug for et lille afbræk fra de historiske indspark, så kan du tager en tur i Odense Zoo. Her får du lov til at opleve et storartet dyreliv midt inde i byen. Odense Zoo er en yderst kendt attraktion og tiltrækker rigtig mange besøgende stort set hver eneste åbningsdag.

 

Odense er et rigtigt dejligt familiested, og du kan garanteret få en hel dag til at gå derinde. Så kom helt tæt på alt fra giraffer og løver til smukke pingviner i en af Europa bedste zoologiske haver.

 

Byens hold

 

Som de fleste andre storbyer i Danmark, så har byen selvfølgelig også sit helt eget fodboldhold. Odense Boldklub. Også kaldet Øens hold. Odense Boldklub har tidligere vundet det danske mesterskab tre gange, og helt klart byens store stolthed. Så hvis du gerne vil opleve, hvordan stemningen er i en stor, dansk fodboldklub, bør du tage et smut forbi Nature Energy Park. Så er du garanteret en fodboldoplevelse af de helt store.

 

Odense har altså rigtig meget at byde på – hvad enten du er til historiske steder, dyreoplevelser eller fodbold.

 

Så næste gang du krydser over Fyn mellem Sjælland og Jylland, burde du måske lige tage et stop i Danmarks H. C. Andersen by.